Overslaan en naar de inhoud gaan

energietransitie

Steunmechanismen

Geschreven door AdminPaul op vr, 25/09/2020 - 09:06

We hebben al een aantal keren op dezelfde nagel geslagen maar wanneer we over energie praten, dan is “egalité, fraternité en liberté” in België ver zoek! Niet voor niets hebben we (veel) regeringen en overheidsdiensten. Die hebben de “steunmechanismen” uitgevonden, dat wil zeggen dat bepaalde partijen dingen krijgt toegeschoven die niet voor anderen zijn weggelegd, de verliezers durven soms te praten over concurrentievervalsing, onterechte subsidies. Foei!

Kleurt de energietransitie grijs/zwart?

Geschreven door AdminPaul op za, 27/06/2020 - 08:41

Met enkel nog Doel 3 en Tihange 2 genomineerd om te sluiten en een nieuwe gascentrale van 870 MW lijkt onze energietransitie niet meer groen maar grijs/zwart te kleuren. Dit ondanks de nog recente oproep van EU commissaris Timmermans om een tandje bij te steken en het na Corona relance plan groen te laten kleuren.

Komkommertijd voorbij

Geschreven door AdminPaul op wo, 11/09/2019 - 12:17

De komkommertijd in de media lijkt voorbij, toch wat energie en klimaatnieuws betreft: bijna helft Vlaamse elektriciteit is groen (in 2018), volgende episode in het nieuwe VREG tariferingsvoorstel, de komst (eindelijk) van de elektrische wagen, leraren schuld van de klimaatopwarming (dit laatste is een vrije vertaling - YFC)…

Abonneer op energietransitie